Minipizzor med zucchini och ansjovis är både läckra och praktiska för en stående tillställning. Dessutom gifter sig ansjovisens sälta fint med bottnens krämiga ricottatopping. Bakgrunden har målats med Flügger-färg nr 58 English Mist.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Pizza med zucchini, spenat och ansjovis

16 bitar

Dessa små portionspizzor är enkla att hantera, och både deg och topping kan förberedas i förväg.

Detta behöver du:

Pizzadeg

  • 2 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 150 g durummjöl
  • Ca 100 g vetemjöl (tipo 00)

Topping

  • 1 burk ricotta
  • 1 tsk salt
  • 1 liten zucchini
  • 100 g babyspenat
  • 1 grön chili peppar
  • 2 burkar ansjovis olivolja

Så gör du:

Pizzadeg

  1. Värm vattnet så att det blir fingervarmt, häll det i en skål, och lös upp jästen i det.
  2. Tillsätt salt och olja. Rör först ner durummjölet och därefter vetemjölet i vätskan.
  3. Knåda till en jämn och smidig deg.
  4. Låt degen jäsa övertäckt på ett varmt och dragfritt ställe i ca 1 timme.

Topping

  1. Rör ricottan med salt.
  2. Skiva zucchinin tunt. Skölj spenaten och slunga den torr. Hacka eller skiva chilin.
  3. Dela pizzadegen i 16 lika stora bitar och kavla ut varje bit till en tunn och rund pizzabotten.
  4. Fördela bottnarna på två bakplåtspapper. Bred ricotta på bottnarna och toppa med skivad zucchini. Krydda med peppar.
  5. Ställ in två bakplåtar i ugnen och sätt den på 250 °C varmluft. Lyft försiktigt över pizzabottnarna på de varma bakplåtarna och grädda dem spröda i ugnen i ca 8 minuter.
  6. Toppa de nygräddade pizzorna med ansjovis och babyspenat. Strö över chili och ringla över olivolja.