Ravioli inspirerat av Michelin-kocken

Det läckraste receptet på ravioli inspirerat av den tidigare Michelin-kocken Rasmus Oubæks recept. Med spenat, ricotta och brynt smör.

Ravioli med spenat, ricotta och brynt smör

En av de bästa ravioli jag någonsin har ätit fick jag hos Rasmus Oubæk. Sedan dess har jag försökt att efterskapa rätten och jag tycker att jag har lyckats rätt bra.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • ½ sats pastadeg
  • 100 g babyspenat
  • 125 g ricotta
  • flingsalt och peppar
  • ½ ekologisk citron (rivet skal)
  • 50 g smör
  • ½ näve babyspenat till servering

Så här gör du

Ravioli

  1. Tillred pastadegen enligt anvisningarna och kör den genom pastamaskinen tills du har fyra långa degplattor.
  1. Skölj spenaten och ångkoka den i det vatten som finns kvar. Pressa ut allt vatten ur spenaten. Smaka av ricottan med rivet citronskal och salt.
  1. Fördela spenat och ricotta på ena halvan av degplattan i små klickar med lagom avstånd, ca 4 stycken per degplatta.
  1. Vik över andra halvan av degplattan.
  1. Använd en raviolistans och tryck ner den ordentligt så att pastakuddarna kläms ihop. Här har vi använt en raviolistans designad av Timm Vladimir för Imerco.
  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. När vattnet har kokat upp, kokar du raviolikud- darna några i taget i ca 3 minuter. Ta upp och låt raviolin rinna av.

Brynt smör

  1. Bryn smöret och filtrera det vid behov genom en sil.

Servering

  1. Lägg upp raviolin med babyspenat och häll lite brynt smör över. Servera resten av smöret i en liten kanna. Krydda med flingsalt och peppar.