Gör som italienarna och servera pasta som en liten mellanrätt. Här har linguinen fått sällskap av en hemgjord grönkålspesto och salt mandel. Peston kan med fördel göras i förväg, så blir det extra enkelt när gästerna kommer.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Linguine med grönkålspesto och oliver

4 portioner

Denna lilla skål med pasta kan serveras som en liten mellanrätt och bjuder på smaker och konsistenser som förhöjer tillvaron. Peston tillagas självklart utan ost och kan med fördel göras i förväg.

Detta behöver du:

Grönkålspesto

  • 50 g repad grönkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 40 g saltmandel
  • Ca 1 dl olivolja
  • Saft från en 1⁄2 citron
  • Flingsalt och peppar

Tillbehör

  • 200 g linguine (utan ägg)
  • 2 msk svarta oliver
  • 2 msk saltmandel

Så gör du:

  1. Lägg grönkål, pressad vitlök och saltmandel i en mixer. Mixa samtidigt som du gradvis tillsätter oljan.
  2. Mixa blandningen till en pestoliknande konsistens. Smaka av med citronsaft, flingsalt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.
  4. Vänd linguine med grönkålspesto och toppa med oliver.
  5. Strö över lite hackad saltmandel.

TIPS: Äter du ost kan du tillsätta 50 g riven dansk vesterhavsost (eller gruyère) i peston och servera pastan toppad med lite finriven ost.