
Smarrig linguine med grönkålspesto och oliver
Denna utsökta italienska rätt är superenkel och tar nästan ingen tid att laga.
AfLone Kjær
Linguine med grönkålspesto och oliver
4 portioner
Denna lilla skål med pasta kan serveras som en liten mellanrätt och bjuder på smaker och konsistenser som förhöjer tillvaron. Peston tillagas självklart utan ost och kan med fördel göras i förväg.
Detta behöver du:
Grönkålspesto
- 50 g repad grönkål
- 1 vitlöksklyfta
- 40 g saltmandel
- Ca 1 dl olivolja
- Saft från en 1⁄2 citron
- Flingsalt och peppar
Tillbehör
- 200 g linguine (utan ägg)
- 2 msk svarta oliver
- 2 msk saltmandel
Så gör du:
- Lägg grönkål, pressad vitlök och saltmandel i en mixer. Mixa samtidigt som du gradvis tillsätter oljan.
- Mixa blandningen till en pestoliknande konsistens. Smaka av med citronsaft, flingsalt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.
- Vänd linguine med grönkålspesto och toppa med oliver.
- Strö över lite hackad saltmandel.
TIPS: Äter du ost kan du tillsätta 50 g riven dansk vesterhavsost (eller gruyère) i peston och servera pastan toppad med lite finriven ost.