© Foto: Andreas Mikkel Hansen

Sötpotatispizza med en liten kick

En spröd pizza med sötpotatis, tryffeltapenade och en smula chili.

Sweet Truffle

Enkel pizza med stor smak. Vad kan man annars förvänta sig när ingen mindre än Per Thøstesen (Bistro Boheme) är inspirationskällan till pizzan?

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 180 g pizzadeg, uppdelad och klar
  • 100 g tunt mandolinskuren sötpotatis, cirka 1 mm
  • 100 g fast och god lagrad ost
  • 1 knippa färsk salvia
  • 1 dl crème fraiche (18 % eller 38 %)
  • 1 tsk av din favoritchilitapenade
  • 1 tsk tryffeltapenade, ev. blandad med lite mild rapsolja för att göra den slätare

Gör så här:

  1. Rör ihop crème fraiche och chilitapenade.
  1. Kavla ut degen till minst 30 cm i diameter.
  1. Bred ut chili-fraichen.
  1. Strö över osten.
  1. Lägg på skivor av sötpotatis och fördela sedan salviabladen.
  1. Droppa lite mild rapsolja över.
  1. Grädda pizzan på en baksten i ugnen på över- och undervärme och så hög värme som ugnen komma upp i. Ju närmare 300 °C desto bättre.
  1. Ta ut pizzan när den är spröd och gyllene.
  1. Smaka av med salt och peppar och droppa på lite tryffeltapenade.

LÄS OCKSÅ: Världens enklaste pizzaugn