Sweet Truffle

Enkel pizza med stor smak. Vad kan man annars förvänta sig när ingen mindre än Per Thøstesen (Bistro Boheme) är inspirationskällan till pizzan?

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 180 g pizzadeg, uppdelad och klar
  • 100 g tunt mandolinskuren sötpotatis, cirka 1 mm
  • 100 g fast och god lagrad ost
  • 1 knippa färsk salvia
  • 1 dl crème fraiche (18 % eller 38 %)
  • 1 tsk av din favoritchilitapenade
  • 1 tsk tryffeltapenade, ev. blandad med lite mild rapsolja för att göra den slätare

Gör så här:

  1. Rör ihop crème fraiche och chilitapenade.
  1. Kavla ut degen till minst 30 cm i diameter.
  1. Bred ut chili-fraichen.
  1. Strö över osten.
  1. Lägg på skivor av sötpotatis och fördela sedan salviabladen.
  1. Droppa lite mild rapsolja över.
  1. Grädda pizzan på en baksten i ugnen på över- och undervärme och så hög värme som ugnen komma upp i. Ju närmare 300 °C desto bättre.
  1. Ta ut pizzan när den är spröd och gyllene.
  1. Smaka av med salt och peppar och droppa på lite tryffeltapenade.