Stark tomatsås med en twist av salsiccia och svartkål

En superenkel hemgjord tomatsås med burktomater får sig snabbt ett lyft till nya dimensioner med kryddig korv och stekt svartkål! Se receptet på denna imponerande vardagsrätt här!

Het tomatsås med salsiccia och svartkål

En superenkel hemlagad tomatsås på burktomater smakar otroligt gott med italienskt kryddad korv och stekt svartkål. Du kan välja att servera pappardelle, tagliatelle eller fettuccine till denna rätt.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

  • ½ sats pastadeg
  • ½ lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • ¼ chili
  • ½ msk olivolja
  • ½ burk körsbärstomater
  • ½ msk balsamvinäger
  • ¼ tsk rörsocker, flingsalt och peppar
  • 1 msk pinjekärnor
  • 2 stjälkar svartkål
  • ½ msk olivolja
  • 2 italienska salsicciakorvar

Så här gör du

Pasta

Tillred pastadegen enligt anvisningarna och kör den genom pastamaskinen. Avsluta med att köra igenom degplattan för att få en fin fettuccine. Häng pastan på tork. Upprepa processen.

• Alternativt strimlar du pastadegen till pappardelle eller tagliatelle.

Het tomatsås

  1. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ur kärnorna och finhacka resten.
  1. Värm oljan i en kastrull och fräs löken, vitlök och chili utan att den tar färg. Tillsätt tomat, balsamvinäger och rörsocker och låt såsen puttra sakta i ca 5 minuter. Smaka av med flingsalt och peppar.
  1. Torrosta pinjekärnorna gyllene i en stekpanna.
  1. Strimla svartkålen. Värm oljan i en stekpanna och fräs kålen tills den får lite färg och faller samman lite.
  1. Skiva en korv och vänd ner i tomatsåsen.
  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. När vattnet har kokat upp, kokar du pastan lite i taget i ca 3 minuter. Ta upp och låt pastan rinna av.

Salsiccia

  1. Sätt ugnen på 200 °C (varmluft). Läggdetre korvarna i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper. Ugnsstek dem i ca 15 minuter tills de har fått en spröd yta.

Servering

  1. Vänd ner pastan i tomatsåsen och lägg upp i skålar eller tallrikar. Toppa med svartkål och strö över pinjekärnor.