Tryffelrisotto med stekt kungsmussling och spröd grönkål

Risotto kan tillagas på otroligt många sätt – avnjut denna risotto med svamp och generöst med ost.

Tryffelrisotto med stekt kungsmussling och spröd grönkål

Med lite svarta tryfflar, stekt kejsarhatt och pecorino får risotton en enastående umamismak. Servera med spröda grönkålschips.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Spröd grönskål

  • 50 g grönkål
  • olivolja
  • flingsalt

Tryffelrisotto

  • 1 schalottenlökar
  • 100 g risottoris
  • 15 g smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3½ dl grönsaksbuljong/-fond
  • ½ dl crème fraiche, 34 %
  • 25 g smör
  • 37 g pecorino – kan ersättas med parmesan
  • rivet skal och saft från 1 ekologisk citron
  • flingsalt och peppar
  • ½ tryffel, ca 15 g
  • lite tryffelolja

Stekt Kejsarhatt

  • 125 g kejsarhattar
  • 1 msk smör
  • flingsalt och peppar