© Getty Images Julrecept Klassiska pepparkakor Pepparkakor hör julen till! Här får du ett läckert recept på klassikern bland julens småkakor. Af Gitte Heidi Rasmussen — 12. december 2021 Spröda pepparkakor. Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 pepparkakor + Du behöver: ¼ tsk pottaska ¼ dl vatten 3⅓ g smör 2½ g sirap 2½ g farin 6½ g vetemjöl ¼ tsk malen kanel ¼ tsk malen kardemumma ¼ tsk malen nejlika ¼ tsk malen ingefära 1½ g mandelmjöl Gör så här: Lös upp pottaskan i vattnet. Koka upp smör, sirap och farin i en kastrull och rör ner den upplösta pottaskan. Låt svalna en aning. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i sockermassan. Knåda samman degen och rulla den till tjocka korvar, ca 4 cm i diameter. Låt dem ligga i kylskåpet till nästa dag. Skiva degen tunt och lägg skivorna på en bakplåt. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 200 grader i 8–10 minuter. Se upp så att de inte bränns och blir svarta i kanten. Tips: Du kan även kavla ut den kylskåpskalla degen och stansa ut pepparkaksfigurer. Läs också: Julrecept Ätbart julpynt: Gör dina egna pepparkakor Relaterade artiklar Julrecept Här får du receptet på världens bästa vaniljkransar Julrecept Vit glögg med mandel Julrecept En gnistrande stjärna Julrecept Fint pyntad julgran Julrecept Ätbart julpynt: Gör dina egna pepparkakor Julrecept Hemgjord snaps med havtorn