Spröda pepparkakor.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 pepparkakor

Du behöver:

  • ¼ tsk pottaska
  • ¼ dl vatten
  • 3⅓ g smör
  • 2½ g sirap
  • 2½ g farin
  • 6½ g vetemjöl
  • ¼ tsk malen kanel
  • ¼ tsk malen kardemumma
  • ¼ tsk malen nejlika
  • ¼ tsk malen ingefära
  • 1½ g mandelmjöl

Gör så här:

  1. Lös upp pottaskan i vattnet.
  1. Koka upp smör, sirap och farin i en kastrull och rör ner den upplösta pottaskan. Låt svalna en aning.
  1. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i sockermassan.
  1. Knåda samman degen och rulla den till tjocka korvar, ca 4 cm i diameter.
  1. Låt dem ligga i kylskåpet till nästa dag.
  1. Skiva degen tunt och lägg skivorna på en bakplåt.
  1. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 200 grader i 8–10 minuter. Se upp så att de inte bränns och blir svarta i kanten.

Tips: Du kan även kavla ut den kylskåpskalla degen och stansa ut pepparkaksfigurer.