Omelett à la Lorraine

En fyllig omelett är en enkel och riktigt härlig rätt att servera en vardagskväll. Omeletten är också perfekt lata söndagsmorgnar då du behöver skämma bort dig själv lite extra.

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Omelett

  • 4 ägg
  • ½ dl mjölk
  • Salt och peppar
  • 50 g bacon
  • Olivolja till stekning
  • 1 hela mozzarella

Topping

  • 100 g babyspenat
  • 50 g fetaost

Gör så här:

  1. Vispa ägg med mjölk och krydda med salt och peppar.
  1. Stek baconet knaprigt i lite olja i en non stick-panna.
  1. Lyft bort baconet från pannan. Ringla lite olja i pannan och häll ungefär en fjärdedel av äggsmeten i pannan.
  1. Stek tills äggsmeten börjar sätta sig.
  1. Dela mozzarellan i mindre bitar och lägg några av dem på hälften av äggsmeten tillsammans med lite bacon.
  1. Stek tills äggsmeten har stelnat.
  1. Vänd försiktigt över omeletten på en tallrik och vik ihop den.
  1. Upprepa med resten av äggsmeten så att det blir totalt fyra omeletter.
  1. Skölj spenaten, slunga den torr och vänd den med smulad fetaost eller getost och lite olivolja.
  1. Lägg spenatsallad över omeletterna och njut.