© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær Mat Panangcurry med kyckling och grönsaker En enkel rätt som kan lagas med just de ingredienser du gillar bäst. Af Lone Kjær — 06. oktober 2021 #vardagsmat Panangcurry med kyckling och grönsaker En klassisk thailändsk rätt kompletterad med massor av grönsaker från frysboxen.Det här behöver du: Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 portioner + Panangcurry: ½ lök ½ vitlöksklyfta ½ msk olivolja 150 g strimlad kycklingfilé 1 msk röd currypasta ¼ kg frysta grönsaker, t.ex. gröna bönor och broccoli 100 g edamamebönor ½ burk kokosmjölk Lite socker Sojasås Limesaft Tillbehör: 1½ dl ris Topping: 1 msk salta jordnötter ½ knippa koriander Gör så här: Tillbehör: Skölj och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Panangcurry: Hacka löken och pressa vitlöken. Värm oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och kyckling tills den är lätt brynt. Tillsätt currypasta och stek ytterligare ett par minuter. Tina under tiden frysta grönsaker och bönor. Vänd ner grönsakerna i pannan tillsammans med bönorna och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Smaka av med socker, sojasås och limesaft. Servera panangcurry med ris och toppa med salta jordnötter och färsk koriander. Relaterade artiklar Huvudrätt Hemgjord pasta med spenat Advertorial Svalkande gazpacho på grillade grönsaker med hummer Huvudrätt Pastaskola med matexperten: Så gör du perfekt, hemgjord pasta Huvudrätt Sötpotatissoppa med kryddiga kikärtor och kokosmjölk Huvudrätt Kycklingballotine med zucchini, ärtor och dragonolja Drinkar Jordgubbsmargarita