Panangcurry med kyckling och grönsaker

En klassisk thailändsk rätt kompletterad med massor av grönsaker från frysboxen.

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Panangcurry:

  • ½ lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ msk olivolja
  • 150 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk röd currypasta
  • ¼ kg frysta grönsaker, t.ex. gröna bönor och broccoli
  • 100 g edamamebönor
  • ½ burk kokosmjölk
  • Lite socker
  • Sojasås
  • Limesaft

Tillbehör:

  • 1½ dl ris

Topping:

  • 1 msk salta jordnötter
  • ½ knippa koriander

Gör så här:

Tillbehör:

  1. Skölj och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Panangcurry:

  1. Hacka löken och pressa vitlöken.
  1. Värm oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och kyckling tills den är lätt brynt.
  1. Tillsätt currypasta och stek ytterligare ett par minuter.
  1. Tina under tiden frysta grönsaker och bönor.
  1. Vänd ner grönsakerna i pannan tillsammans med bönorna och stek ytterligare ett par minuter.
  1. Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Smaka av med socker, sojasås och limesaft.
  1. Servera panangcurry med ris och toppa med salta jordnötter och färsk koriander.