Rabarber G&T
© Stine Christiansen

Rabarber-G&T

Rabarber är som allra bäst från och med nu och till slutet av sommaren innan stjälkarna blir för grova.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 glas

Rabarber G&T

  • 133 g rabarber, skuren i mindre bitar
  • 33 g socker
  • 1⅓ dl gin

Rabarbersirap

  • 66 g rabarber, skuren i mindre bitar
  • 33 g socker
  • Tonic
  • Krossad is

Så här gör du

  • Lägg rabarberbitar och socker i en burk, häll över gin, förslut burken och skaka ordentligt tills sockret har lösts upp. Ställ burken mörkt och kallt i en vecka. Sila lagen och förvara rabarberginen i en flaska.
  • Koka upp rabarber och socker på låg värme tills rabarberbitarna börjar safta och är mjuka – rör inte om.
  • Sila lagen och reducera tills konsistensen blir som tunn sirap. Förvara i en liten burk.
  • Häll lite sirap och rabarbergin i glasen med krossad is och avsluta med tonic.
Rabarber G&T
© Stine Christiansen