Sommarsallad med rädisor, ärtor, rucola och parmesan

En perfekt sallad till sommarens grillkvällar.

Sallad med ärtor
© Tia Borgsmidt

Sommersalat med radiser, ærter, rucola og parmesan

Rädisornas skarpa smak får läckert sällskap av rucola, nyspritade ärter och parmesan. Salladen smakar otroligt gott till grillad guldsparid eller grillspett.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Rädissallad

  • 1 knippor rädisor, gärna i olika färger
  • ½ påse rucola
  • 200 g ärtor i baljor
  • 25 g parmesan
  • Flingsalt och peppar
  • Olivolja

Så här gör du:

Rädissallad:

  • Skiva rädisorna fint.
  • Skölj rucolan och slunga den torr.
  • Sprita ärterna.

Servering:

  • Lägg först upp en bädd av rucola på ett fat.
  • Toppa med rädisor, ärter och finriven parmesan.
  • Krydda med salt och peppar och ringla över olivolja.

Läs också: