Tunnbröd med falafel, ärthummus och krispig sallad

Det här behöver du:

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Ärthummus:

  • 100 g frysta ärtor
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 msk tahini
  • Saft från 1 citron
  • ¼ dl olivolja
  • ¼ dl vatten
  • Flingsalt och peppar

Tunnbröd med falafel:

  • ½ paket falafel från frysen
  • ½ dl frysta granatäpplekärnor
  • ½ salladshuvud, t.ex. frisésallad
  • 1 avokador
  • 2 arabiska tunnbröd (kan ersättas av tortilla)
  • Lite färska kryddörter, t.ex. basilika, persilja eller koriander
  • Flingsalt och peppar

Gör så här:

Ärthummus

  1. Häll kokande vatten över ärtorna så att de tinar upp. Låt rinna av.
  1. Lägg dem i en matberedare tillsammans med pressad vitlök, tahini, citronsaft och olja.
  1. Mixa och späd pö om pö med vatten tills du har en hummusliknande konsistens.
  1. Smaka av med flingsalt och peppar.

Tunnbröd med falafel

  1. Lägg falaflarna i en ugnsfast form och värm dem enligt anvisningarna på förpackningen.
  1. Tina granatäpplekärnorna.
  1. Skölj salladen och slunga den torr. Skiva avokadon.
  1. Värm tunnbröden och toppa med sallad, avokado, ärthummus, falafel, granatäpplekärnor och kryddörter.
  1. Krydda med flingsalt och peppar.