© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Mat Tunnbröd med falafel och ärthummus Mellanöstern möter Danmark i denna enkla vardagsrätt. Af Lone Kjær — 06. oktober 2021 #vardagsmat Tunnbröd med falafel, ärthummus och krispig sallad Det här behöver du: Undvik att skärmen släcks Ingredienser - 2 personer + Ärthummus: 100 g frysta ärtor ½ vitlöksklyfta 1 msk tahini Saft från 1 citron ¼ dl olivolja ¼ dl vatten Flingsalt och peppar Tunnbröd med falafel: ½ paket falafel från frysen ½ dl frysta granatäpplekärnor ½ salladshuvud, t.ex. frisésallad 1 avokador 2 arabiska tunnbröd (kan ersättas av tortilla) Lite färska kryddörter, t.ex. basilika, persilja eller koriander Flingsalt och peppar Gör så här: Ärthummus Häll kokande vatten över ärtorna så att de tinar upp. Låt rinna av. Lägg dem i en matberedare tillsammans med pressad vitlök, tahini, citronsaft och olja. Mixa och späd pö om pö med vatten tills du har en hummusliknande konsistens. Smaka av med flingsalt och peppar. Tunnbröd med falafel Lägg falaflarna i en ugnsfast form och värm dem enligt anvisningarna på förpackningen. Tina granatäpplekärnorna. Skölj salladen och slunga den torr. Skiva avokadon. Värm tunnbröden och toppa med sallad, avokado, ärthummus, falafel, granatäpplekärnor och kryddörter. Krydda med flingsalt och peppar. Relaterade artiklar Badrum Vardagslyx, lugn och kroppsvård står i centrum i detta badrum Design Upplev Verner Panton på nära håll Drinkar Margarita med en twist av fläder och gurka Hemmakontor The Vintage Bars överdådiga kontor är som hämtat ur en dröm Det nya numret Nu välkomnar vi det senaste numret av Scandinavian Living! Interiör Gör ditt IVAR-skåp från IKEA mer personligt med dessa hacks!