Vit sparris med färskpotatis och nyplockade jordgubbar

Här får du tre av sommarens favoriter samlade i en rätt!

Vit sparris med färskpotatis och nyplockade jordgubbar

Säsongens vita sparris blir extra läcker när den tillagas på grillen. Servera den med färskpotatis, jordgubbar och vispat smör.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

VISPAT SMÖR

  • 50 g mjukt smör
  • ¼ tsk flingsalt

Så här gör du

Vispa smöret mjukt och luftigt med en elvisp. Krydda med flingsalt och peppar och ställ kallt.

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Grillad sparris

  • 400 g färskpotatis
  • 200 g jordgubbar
  • 12 vita sparrisar
  • olivolja till pensling
  • flingsalt och peppar
  • 1 kruka färsk basilika

Så här gör du

  • Borsta potatisen och koka den sedan i lättsaltat vatten tills den är klar. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av innan du skär den i mindre bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i halvor.
  • Bryt av den nedersta träiga änden på sparrisen. Skala från toppen och ner.
  • Pensla sparrisen med olivolja, grilla den i ca 4 minuter på varje sida, tills den är lagom mjuk och har fått fina grillränder.

SERVERING

  • Skär sparrisen i snittar medan den fortfarande är ljummen. Halvera potatisen och lägg upp i skålar tillsammans med sparris, jordgubbar, vispat smör och basilika.