11 läckra utemöbler som gör trädgården redo för våren

Ge trädgården lite extra kärlek med dessa 11 fantastiska trädgårdsmöbler!

PALISSADE DINING BENCH, OLIVE
© HAY

Ett med naturen

Den fina Palissade-kollektionen från HAY är en säker vinnare till trädgården eller terrassen. Möblerna är gjorda i pulverlackerat eller varmgalvaniserat stål, som ger ett tidlöst och stilrent uttryck. Använd kollektionen som ett set eller kombinera enstaka delar med andra trädgårdsmöbler för ett mer personligt uttryck.

Palissade Dining Bench, 8.149 kr, HAY

OCEAN LOUNGE SEA CHAIR, SAND
© Mater

Från skräp i havet till vacker design

Maters Ocean-kollektionen är tillverkad av återvunna fiskenät och plastavfall, där man kombinerar innovativa lösningar för att förebygga förorening i världshaven. Stolen har ett rent och enkelt uttryck, samtidigt som dess smala och böjda armstöd och ben ger den en unik twist. Som en extra bonus är stolarna stapelbara.

Ocean Lounge trädgårdsstol/Sand, 5.654 kr, Mater

LÄS OCKSÅ: Bygg en amerikansk Adirondack-stol

House Doctor Umbra Parasoll
© House Doctor

Parasoll med vintagekänsla

Skydda dig mot solens strålar med ett fint parasoll från House Doctor. Den gröna färgen och de ljusa fransarna ger den vintagevibbar. Stången är i bok och kan skruvas isär, vilket gör det snabbt och enkelt att packa ner parasollen för vintern.

Umbra parasoll, 2.495 kr, House Doctor

Zabel lounger
© Kave Home

Flätad loungestol

Den läckra loungestol från Kave Home lockar till långa sköna eftermiddagar i solen, medan dess fina design gör att vi älskar att ha den stående på terrassen.

Zabel Lounger, 6.842 kr, Kave Home

Läs också:

Ferm Living Desert lounge chair, black - soil
© ferm LIVING

Moderna klassiker

Loungestolen från Ferm Living är en läcker modern version av den klassiska däckstolen. Den nytolkade versionen har ett mer ergonomiskt metallunderrede med en stilfull, matt beläggning. Textilsitsen är gjord av återvunna plastflaskor, trots att texturen och utseendet påminner om ylle- eller bomullstyg.

Desert lounge chair, black – soil, 3.567 kr, Ferm LIVING

Skagerak - Virkelyst 2-seater
© Skagerak

Extra fokus på komfort

Den vackra randiga utesoffan har samma sittkomfort som inomhusmöbler. Den enkla träramen kontrasterar effektfullt mot de tjocka och mjuka dynorna, som även tål extremt väder. Dynorna är stoppade med en speciell sorts flingor, ett allergivänligt material som bevarar sin volym och form över tid.

Virkelyst 2-seater, 29.195 kr, Skagerak

Rotin Lounge armchair by Zanellato / Bortotto
© Zanellato / Bortotto

Asiatisk avkoppling

Rotin-kollektionen utmanar det traditionella sättet att koppla av på i möbler. Kollektionen är inspirerad av asiatisk tradition, där bambu ofta används i utomhusmöbler.

Rotin Lounge Armchair, 33.620 kr, Zanellato/Bortotto

Skargaarden Anholt sofa
© Skargaarden

Avkoppling med stil

Anholt-kollektionen kännetecknas av en enkel, nedtonad look och material som är lätta att underhålla. Soffan är gjord av slitstarkt aluminium och har ett överdrag av Sunbrella-tyg, som är specialdesignat för utomhusbruk.

Anholt soffa, 54.097 kr, Skargaarden

Läs också:

Muuto - Linear Steel Bench
© Muuto

Enkelt och linjärt

Stålbänken från Muuto är visuellt stilren för en hållbar estetik. Den har subtila detaljer och ett enkelt uttryck vilket gör den lätt att kombinera med all annan utomhusinredning. Linear Steel Bench finns i flera färger.

Linear Steel Bench, 8.047 kr, Muuto

Seed Outdoor Chair
© Bolia

Mjuka kurvor

Seed Outdoor-stolen från Bolia är utformad runt ett poetiskt format skal, enbart skapat av återvunnen plast. Stolen är med sina mjuka kurvor designad för att omfamna kroppen med enastående komfort och stöd.

Seed Outdoor Chair, 3.249 kr, Bolia

Atlas runt bord diameter 70 höjd 72 cm cm
© Swedese

Klassisk design med sirliga detaljer

Atlas-serien från Swedese är gjord av svensk ek och galvaniserat stål, vilket gör att den fungerar både inom- och utomhus. Kollektionen har med tiden vuxit till att omfatta en rad olika bordskonfiguration, pallar och bänkar m.m. Kännetecknande för kollektionen är de ”dansande” benen som ger möblerna ett lätt och finurligt uttryck.

Atlas runt bord diameter 70 höjd 72 cm cm, 16.100 kr, Swedese